Demand Generation Manager

Brinner du för ny teknik, och älskar digital marknadsföring? Då kan du vara vår första medlem i vårt nya Demand Generation Team. Det nya teamet ska arbeta med att generera kvalificerade Leeds till vår säljavdelning, som sedan transformerar dessa till nya kunder. Då du är först in är det bra om du trivs i en miljö där allt inte finns klart från början, men där du får vara med och skapa och påverka i en snabbrörlig miljö.

Om tjänsten

Som Demand Generation Manager kommer du att vara Datacenters motor när det gäller kommunikation inom digitala och sociala kanaler. Du kommer arbeta nära vår säljavdelning, för att kontinuerligt mäta effekten av våra marknadsaktiviteter, som syftar till att stärka vårt varumärke och öka antalet Leeds in inom vår målgrupp. Du rapporterar direkt till bolagets VD.

Du kommer till exempel att ansvara för:

 • Vår närvaro på social medier.
 • Utveckla och paketera säljmaterial
 • Skriva blogginlägg
 • Planera webbinarier och events
 • Sökmotoroptimering
 • Omvärldsbevakning och konkurrentbevakning

Dina kvalifikationer

En bra grund är om du är en duktig skribent. Du vet hur man skriver effektiva inlägg i sociala medier och analyserar samt följer upp vilka inlägg som engagerar och ger flest följare för att optimera för framtida inlägg. Du är van att vara redaktör för en webbsida och är proffs på Google Analytics. Du ser det som självklart att löpande arbeta med omvärldsbevakning, marknads och konkurrentanalyser för att optimera budskapet. Du för dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Tidigare erfarenheter som krävs för att lyckas i rollen:

 • Minst 3 års erfarenhet av arbete med digital marknadsföring så som ”content marketing” och/eller copywriting.
 • Erfarenhet av att ta fram material och arbeta med sociala medier
 • Vana att analysera digitala kampanjer, aktiviteter och kanaler
 • Utbildning inom marknadsföring, digital strategi, copywriting eller motsvarande
 • Vana att arbeta mer rörligt innehåll så som video.

 Om Datacenter
Datacenter är ett entreprenörsdrivet tillväxtbolag som erbjuder IT-drift med hög säkerhet och tillgänglighet. Vi levererar tjänster som få av våra konkurrenter kan leverera. Datacenter brinner för att hjälpa företag att utvecklas och effektiviseras med hjälp av sin IT. För att kunna göra det med trovärdighet krävs det att vår organisation är grymt strukturerad, och att de som jobbar här är bland de bästa inom sitt område. Är du inte det idag, kan Datacenter hjälpa dig dit om du själv har viljan och energin, det ligger i vår kultur att ha en ständig utvecklingskurva. Viktigast är dock att ha väldigt kul på jobbet tillsammans!

Verksamheten är idag i huvudsak uppbyggd kring Datacenters serverhallar som ligger i Sverige. Vi äger idag sju serverhallar för att möta olika kunders behov med allt från centralt läge till en högsäkerhetsanläggning. Vårt tjänsteutbud sträcker sig från Servicedesk och Colocation hela vägen upp till full outsourcing. Vi finns givetvis tillgängliga dygnet runt åt våra kunder.

Företaget erbjuder
Som anställd på Datacenter har du stora möjligheter till utveckling och frihet till att utföra nya idéer, så länge det gynnar både dig och företaget. Att arbeta på Datacenter ger dig möjlighet att flyga. Vi erbjuder personlig utveckling utöver det vanliga, åker på häftiga konferenser, utbildningar och resor för att ständigt utvecklas och lära oss. Vårt mål är att vara det ledande företaget inom IT-drift, med ett starkt fokus på säkerhet och miljö. Vi är kollektivavtalsanslutna.

Övrigt
Lön: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm, Kungsholmen

 

Är du redo att ta nästa steg i din karriär och längtar efter att utvecklas? Skynda att söka!

Urval och intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag 2019-01-31. Vi ber dig därför skicka din ansökan så snart som möjligt.

Skicka in din ansökan via mail till anna.lundberg@datacenter.se.

Du som vill veta mer om tjänsterna är välkommen att kontakta magnus.hansson@datacenter.se.