Technical Account Manager, inriktning Windows

Nu kan du som brinner för en modern IT-drift och har din tyngdpunkt inom Windows jobba som Technical Account Manager på snabbväxande och personliga Datacenter vid DN Skrapan på Kungsholmen.

Om rollen:
Tillsammans med riktigt tekniskt vassa kollegor jobbar du med fokus på säkerhet, långsiktighet och innovation. Här erbjuds du en nyckelroll för Datacenters fortsatt goda tillväxt. Du som trivs i en varierande, stimulerande och utvecklande roll kommer hitta hem på ett företag som vågar utmana både sig själva och kunderna inom IT-drift.

Du tillhör Service Delivery-teamet och bär tekniskt ansvar mot kund för olika lösningar upp till totalt driftansvar genom SaaS-tjänster (Software as a Service). Du kommer jobba nära kunderna tillsammans med säljare för att hitta rätt IT-lösningar för deras behov. Då många kunder har affärskritiska miljöer är det viktigt att du har förståelse för säkerhetsaspekter och tillgänglighet.

Du kommer bland annat:

 • Verka som tekniskt ansvarig mot kunderna
 • Vara involverad i implementationsprojekt, förvaltning och vidareutveckling
 • Delta vid driftmöten hos kunderna med höga förväntningar om säkerhet och driftsäkerhet
 • Utveckling och optimering av systemen samt kringliggande tjänster
 • Jobba som arkitekt med lösningsdesign
 • Möjlighet att jobba med DevOps, automatisering och effektivisering

Om den stjärna vi söker:
Du har förmodligen jobbat flera år med infrastruktur och serverdrift och känner dig nu redo att ta nästa steg. För att lyckas behöver du med enkelhet sätta dig in i nya situationer och tekniska miljöer då kunderna har varierade tekniska plattformar och förutsättningar. Du är målmedveten, initiativtagagande och är trygg i lösningsfokuserade dialoger både med kund och interna intressenter. Har du riktigt bra koll på följande så kommer du kunna hjälpa våra kunder att ta nästa steg för att utveckla sin verksamhet:

 • Djup kompetens inom Windows Server och olika roller så som AD, RDS, IIS, NPS och ADFS.
 • Kunskap om MS SQL, MS Exchange och Office 365.
 • Ett omfattande intresse för ny teknik
 • En förmåga att kunna sätta på sig ”affärsmössan” i möte med kund och se möjligheter till merförsäljning som samtidigt gynnar kunden och deras verksamhet.

Har du dessutom jobbat med några av följande områden tidigare, ja då är du definitivt den stjärna vi söker.

 • Public Cloud, företrädelsevis Azure.
 • Nätverk, gärna Cisco och Fortigate.
 • VMware

Trivs du med att ta ett helhetsperspektiv och har förmåga att förstå komplexa problem kommer du lyckas bäst. Utbildning inom relevant område är meriterande, inget krav. Motiveras du av detta är du välkommen till ett högpresterande affärsorienterat team!

Om Datacenter:
Datacenter är ett tillväxtbolag som erbjuder IT-drift med hög säkerhet och tillgänglighet. Vi levererar tjänster som få av våra konkurrenter kan leverera. Vi brinner för att hjälpa företag att utvecklas och effektiviseras med hjälp av sin IT. För att kunna göra det med trovärdighet krävs det att vår organisation är grymt strukturerad, och att de som jobbar här är bland de bästa inom sitt område. Är du inte det idag, kan vi hjälpa dig dit om du själv har viljan och energin, det ligger i vår kultur att ha en ständig utvecklingskurva. Miljön på Datacenter är familjär och prestigelös, med högt i tak och nära till ledning. Det är stundtals väldigt högt tempo och ibland går vi hem trötta, men aldrig uttråkade. Viktigast är dock att vi har väldigt kul på jobbet och att vi växer tillsammans!

Välkommen att kontakta Jörgen Petersen som är rekryterande chef för service Delivery via mail: jorgen.petersen@datacenter.se eller ring 072-500 73 20