Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda datacenter.se godkänner du detta. Läs mer här

Senior Windows-Tekniker och Systemägare till Datacenter

Nu söker vi dig som Windows-Tekniker och Systemägare till entreprenörsdrivna Datacenter inom IT-drift i Stockholm.

Du som trivs i en varierande och utvecklande roll kommer hitta hem på ett företag som vågar utmana både sig själva och kunderna inom IT-drift. Tillsammans med tekniska specialister jobbar du med fokus på säkerhet, långsiktighet och innovation. Här erbjuds du en nyckelroll för Datacenters fortsatt goda tillväxt.

Datacenter erbjuder allt inom IT-drift, från co-location till totalt driftansvar genom SaaS-tjänster (Software as a Service). Du blir en del av Operations-teamet om åtta personer och har ansvar över säker drift med höga prestandakrav, tekniska plattformar och system. Rollen kännetecknas av närhet till kunderna, tillgänglighet och entreprenörsanda där du som tekniker bär stort ansvar vilket många gånger innebär frihet kring satsningar inom nya teknologier.

Jobbet innebär schemalagd beredskap och arbetstiden varierar. Det är en god trivsel i teamet som genomsyras av en stark teamkänsla och personlig utveckling genom internt kompetensutbyte. Kontoret ligger på Gjörwellsgatan vid DN-skrapan på Kungsholmen.


Om Jobbet

Med dina kollegor i Operations-teamet ansvarar du för plattformarna där kundernas IT-miljö:er realiseras, möter prestanda och säkerhetskrav som finns. Du kommer vara en viktig del vid flera projekt som implementation, uppgraderingar, utveckling samt förvaltning av befintliga och nya plattformar. Då många kunder har affärskritisk och säkerhetsklassade lösningar är det viktigt att du har förståelse för säkerhetsaspekter. Därför kommer du också vara en del av SOC-en.

Du kommer bland annat:

  • Ha systemansvar över ett eller flera system
  • Säkerställa en säker drift med höga krav på kvalitet
  • Ambulerande ansvar av Incidenthantering och SOC
  • Vara involverad i implementationsprojekt, förvaltning och vidareutveckling nära kunder och interna intressenter.

För att trivas i rollen ser vi att du har:

  • Erfarenhet av att manövrera servermiljöer virtuella och stationära
  • Automationssystem som Systemcenter, Puppet eller Ansible
  • Kunskap om MS SQL, felsökning, konfiguration
  • Erfarenhet av IIS webserver och .Net-applikationer felsökning, konfiguration
  • Nätverk, TCP/IP, DNS och Ethernet
  • Erfarenhet och tydligt fokus och intresse på IT-säkerhet

Då du kommer vara involverad i många projekt ser vi gärna att du har erfarenhet av projektansvar sedan tidigare. Då du förväntas ta initiativ till förbättringar krävs din analytiska förmåga och tekniska innovation.

Du trivs bäst med ett helhetsansvar och har förmågan att förstå och lösa komplexa problem. Utbildning inom relevant område är meriterande, inget krav. Certifiering inom säkerhet som CISSP är meriterande. Motiveras du av detta är du välkommen till ett högpresterande affärsorienterat team!

Om Datacenter

Datacenter är ett entreprenörsdrivet tillväxtbolag som erbjuder IT-drift med hög säkerhet och tillgänglighet. Vi levererar tjänster som få av våra konkurrenter kan leverera.

Vi brinner för att hjälpa företag att utvecklas och effektiviseras med hjälp av sin IT. För att kunna göra det med trovärdighet krävs det att vår organisation är strukturerad, och att de som jobbar här är bland de bästa inom sitt område. Är du inte det idag, kan vi hjälpa dig dit om du själv har viljan och energin, det ligger i vår kultur att ha en ständig utvecklingskurva.

Miljön på Datacenter har stundtals väldigt högt tempo, och ibland går vi hem trötta, men aldrig uttråkade. Viktigast är dock att vi har väldigt kul på jobbet tillsammans!

Intresserad?

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Johanna Hellman på [email protected]. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum