Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda datacenter.se godkänner du detta. Läs mer här

Technial Account Manager till Datacenter i Stockholm

Nu kan du som brinner för en modern IT-drift och har din tyngdpunkt inom Linux jobba som Technial Account Manager på Datacenter i Stockholm.

Tillsammans med tekniska specialister jobbar du med fokus på säkerhet, långsiktighet och innovation. Här erbjuds du en nyckelroll för Datacenters fortsatt goda tillväxt. Du som trivs i en varierande, stimulerande och utvecklare roll kommer hitta hem på ett företag som vågar utmana både sig själva och kunderna inom IT-drift.

Du tillhör Service Delivery-teamet om fem personer och bär tekniskt ansvar mot kund för lösningar inom allt från co-location till totalt driftansvar genom SaaS-tjänster (Software as a Service). Det här en bred tjänst inom Linux-området med som spänner över såväl helhetslösningar, webbapplikationer, webfrontends, nätverk som automatiseringar.

Jobbet innebär schemalagd beredskap och arbetstiden varierar. Det är en god trivsel i teamet som genomsyras av en stark teamkänsla och personlig utveckling genom internt kompetensutbyte. Kontoret ligger på Gjörwellsgatan vid DN-skrapan på Kungsholmen.

Om Jobbet

Service Delivery-teamet består av fem seniora tekniker med varierad teknisk bakgrund. Du kommer jobba nära kunderna tillsammans som TAM (Technical Account Manager) med säljare för att hitta rätt IT-lösningar för deras behov. Då många kunder har affärskritiska miljöer är det viktigt att du har förståelse för säkerhetsaspekter och tillgänglighet.
Du kommer bland annat:

  • Verka som tekniskt ansvarig mot kunderna
  • Vara involverad i implementationsprojekt, förvaltning och vidareutveckling
  • Delta vid driftmöten hos kunderna med höga förväntningar om säkerhet och driftsäkerhet
  • Utveckla och optimering av systemen samt kringliggande tjänster

För att trivas i rollen ser vi att du har:

  • Specialistkompetens inom Linux
  • God kunskap om webbfrontends, webbapplikationsserver och MySQL
  • God kunskap av CentOS eller liknande verktyg
  • Erfarenhet av scripting i Bash eller Python
  • Ett omfattande intresse för ny teknik och IT-säkerhet

För att lyckas förväntas du har en förmåga av att med enkelhet sätta dig in i nya situationer och tekniska miljöer då kunderna har varierade tekniska plattformar och förutsättningar. Du är en målmedveten initiativtagande som är trygg i lösningsfokuserade dialoger både med kund och interna intressenter. Trivs du med att ta ett helhetsperspektiv och har förmåga att förstå komplexa problem kommer du lyckas bäst. Utbildning inom relevant område är meriterande, inget krav. Motiveras du av detta är du välkommen till ett högpresterande affärsorienterat team!

Om Datacenter

Datacenter är ett entreprenörsdrivet tillväxtbolag som erbjuder IT-drift med hög säkerhet och tillgänglighet. Vi levererar tjänster som få av våra konkurrenter kan leverera. Vi brinner för att hjälpa företag att utvecklas och effektiviseras med hjälp av sin IT. För att kunna göra det med trovärdighet krävs det att vår organisation är grymt strukturerad, och att de som jobbar här är bland de bästa inom sitt område. Är du inte det idag, kan vi hjälpa dig dit om du själv har viljan och energin, det ligger i vår kultur att ha en ständig utvecklingskurva. Miljön på Datacenter har stundtals väldigt högt tempo, och ibland går vi hem trötta, men aldrig uttråkade. Viktigast är dock att vi har väldigt kul på jobbet tillsammans!

Intresserad?

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Johanna Hellman på [email protected]. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.