Drifttjänster

Datacenter har lång erfarenhet av serverdrift på både Windows- och Linuxservrar. Driftarbetet innebär följande återkommande arbetsmoment: kontinuerlig uppdatering av drivrutiner, inläsning av säkerhetsuppdateringar, inläsning av servicepackuppdateringar, övervakning och incidenthantering.

När vi tar driftansvaret ingår SLA på upptider för funktion och/eller server, samt ekonomisk ersättning vid understigen SLA. Vi tar driftansvar till överenskommet lager upp till applikationsnivå, det vill säga operativsystem och sedan funktion.

Vid driftåtagande är det alltid vi som utför backup samt övervakning av servern och dess tjänster via ett centralt övervakningssystem. Övervakning sker dygnet runt alla dagar i veckan och vi hanterar incidenter som vi får larm om. Oavsett tidpunkt och dag på året. Vi trendanalyserar också era servrar för att proaktivt kunna ge värdefulla råd och förslag.

 

Applikationsdrift

Datacenter kan ta full applikationsdrift av kundunika verksamhetsapplikationer i syfte att säkerställa tillgängligheten. Applikationer är alltid ett samarbete mellan beställaren och applikationsleverantören. Vi arbetar enligt ITIL processer (Information Technology Infrastucture Library) för bästa resultat.

Vill du veta om vi kan ta över driften för just din applikation?
Kontakta vår säljavdelning för ytterligare info om hur ett etableringsprojekt kan se ut.

 

Webbhosting

Datacenter har lång erfarenhet av att hantera både stora och små webbplatser. Vi hjälper till med hosting från den enklaste webbsidan till några av de mest avancerade. Idag hostar vi exempelvis webbplattformar för e-handel, globala sajter och streaminglösningar.

Väljer ni Datacenter som hostingleverantör får ni:

  • En personlig kontakt
  • Hjälp med optimering av miljön
  • Sekretess och integritet
  • Garanterad upptid med SLA
  • Prestanda och skalbarhet i underliggande plattformar
  • Flexibilitet i kombination med struktur för releasehantering

Våra drifttekniker har lång erfarenhet av webb och e-handelslösningar baserade på såväl Open Source och Java som .Net-plattformar. Vi hostar webbplatser på bland annat EPiServer, WordPress, Drupal och Umbraco. Vi vet också hur man sätter upp flödet från utveckling till release för att möjliggöra tidsbesparande uppdateringar utan avkall på kvalitet. Vår egen infrastruktur är stabil och redundant rakt igenom för att kunna upprätthålla bästa leverans dygnet runt. Vi gör helt enkelt lite mer för att er webbplats skall svara snabbt och vara lastbalanserad i förhållande till besökarflöden.

Mailtjänster

Datacenter erbjuder både den egna hostade mailtjänsten Hosted Exchange samt tillhandahåller och integrerar Microsoft Office 365.

Hostning Microsoft Exchange
Vi erbjuder ett helhetsåtagande med avseende för drift, förvaltning och förändring i den egna Exchange lösningen. Tjänsten är siteredundant vilket innebär att tjänsten är fördelad på fler platser än en. Siteredundans medför en ökad trygghet och försäkran att tjänsten finns tillgänglig för er som kunder. Vi förespråkar säkerhet i alla våra lösningar och erbjuder också tillägg som kryptering och signering av mail. Kontakta oss gärna för mer information om tjänsten samt tillhörande tilläggstjänster.

Managerad Office 365
Microsoft Office 365 är en publik molntjänst som levereras av Microsoft. Vi hjälper våra kunder att tillhandahålla och integrera Microsoft Office 365 i egenskap av återförsäljare. Det innebär att vi hjälper er med drift och support, hantering av licenser, initial felsökning och mycket mer.

Oavsett vilken tjänst som passar er bäst så erbjuder vi svensktalande IT-support för våra kunder. Vi hjälper er även att ta problemen vidare till Microsoft om så behövs. 

 

Skaffa en säker IT-lösning

Vi hör av oss och hittar en tid som passar där du får vår rådgivning

Jag godkänner <a href="/om-datacenter/integritetspolicy">följande integritetspolicy</a>